Portal za život bez glutena

Napravite jednostavnu i jeftinu čokoladnu tortu bez glutena i alergena

čokoladnu tortu bez glutena i alergena

Za pripremu ovog originalnog recepta koristili smo mešavine dve vrste bezglutenskog brašna, ali može se koristiti i jedna vrsta bezglutenske mešavine. 

Sastojci:

320 g bezglutenskog brašna

140 g brašna od leblebije

400 g šećera

60 g kakaa

pola kašičice soli

2 kašičice sode bikarbone

10 kašika ulja

2 šolje vode

vanila, cimet po želji

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke i dodati tečne, a zatim lagano sve sjediniti u kompaktnu masu. Peći u već zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, oko 45 minuta.

Fil za čokoladnu tortu bez glutena

Po želji možete izabrati nekoliko opcija za fil. To može biti čokoladni fil, voćni ili dekoracija. Mi smo se odlučili za kombinaciju sva tri.

Premazati polovinu torte i gornji deo torte džemom po želji. Preko tankog sloja džema namazati fil od čokolade.

Fil od čokolade

Sastojci:

100 ml mleka

70 gr putera

6 kašika šećera

100 gr čokolade

Priprema:

Sve sastojke istopiti i sjediniti na tihoj vatri. Kada se čokolada ohladi stvrdne, dodati maline i Vidal bombone bez glutena od malina i kupina za dekoraciju. Ova dekoracija mešanja prirodnih sastojaka sa bombonama je veoma korisna za decu, koja nakon alergije na ovu vrstu namirnice, tačnije maline, odbijaju da je probaju.

Uživajte!

Leave a Reply

All rights reserved to NVO Celijakija, developed by Rural Urban